Livrare gratuită pentru produsele selectate.

Comenzi

0722 770 090

Acasă

0 produse
0

Băiţa bebeluşului “Răsfăţ în albastru”


Bebeluşului i se va face băiţa zilnic, până la vârsta de un an. Şi pentru că atunci când e primul copil, primele băiţe li se vor părea noilor părinţi ca un examen de bacalaureat sau licenţă, am pregătit mai jos, în câţiva paşi simpli şi uşori, descrierea ritualului zilnic.

O temperatură potrivită pentru camera bebelușului este cea de 21-24°C, iar umiditatea optimă este cea de 50-60%. În încăperea în care se va face băiţa (camera nou-născutului sau baie) se poate crește temperatura la 25-26°C. De mare ajutor în indicarea temperaturii din cameră și a umidității este higrometrul marca TFA, ce a fost votat ca fiind cel mai bun în anul 2018, conform site-ului “topproduse.ro”.

Se pregătește cădița cu apă, în care se așează burețelul colorat în albastru, marca Tega Baby, care va îmbrățișa bebelușul ca pe un mic prinț:

Temperatura apei va fi verificată să fie de 36-37°C, cu ajutorul termometrului în formă de ursuleț koala, de culoare albastru deschis, marca BabyOno:

Se spală bebelușul pe corp și apoi pe păr, ușor, ca o mângâiere, insistând asupra pliurilor, cu o loțiune de curățare pentru corp și păr. Este necesar să folosiți doar cosmetice speciale pentru bebeluși.

Îi clătim părul cu cana pentru clătit BabyOno, de culoare albastru turcoaz, care are o parte din plastic moale ce se mulează perfect pe forma căpușorului bebelușului.

Se scoate bebelușul din cădiță și se șterge foarte ușor, prin tamponare (fără a freca), începând cu capul și terminând cu picioarele, cu ajutorul unui prosopel din bumbac moale și catifelat, de culoare albastru sau bleu:

Urechiușele se curăță cu bețisoare de urechi, cu opritor, speciale pentru bebeluși. Pavilionul și urechea externă se vor șterge blând cu un colț al prosopelului sau al scutecelului din bumbac.

Îi curățăm ochișorii dinspre unghiul extern, înspre cel intern, cu comprese sterile, umezite cu ser fiziologic.

Năsucul se poate curăța deasemeni cu ser fiziologic, iar mucozitățile astfel înmuiate, se trag din nasuc cu compresele sterile. Menționez că fiului meu nu îi plăcea deloc această operațiune și ne taxa sonor de fiecare data. 🙂 Altfel, mucozitățile din năsuc se pot aspira și cu o pompiță pentru nas și am ales-o pe cea de culoare albă, de la BabyOno.

Se masează bebelușul cu loțiune de corp. Este necesar să folosiți doar cosmetice speciale pentru bebeluși.

În primele zile, până se va usca cordonul ombilical și va cădea, cereți sfatul unui cadru medical, despre cum se face toaleta acestuia. Se poate curăța foarte delicat (atinge) cu alcool sanitar sau soluție Betadine și presăra cu Baneocin pulbere, dar numai la sfatul medicului, iar pe acestea le puteți procura de la orice farmacie. Întrebați medicul dumneavoastră, de câte ori pe zi este necesar să faceți acest lucru, pâna la căderea ombilicului (7-10 zile).

I se poate pune un scutecel Pampers mărimea 2 sau Huggies mărimea 1, aceste numere fiind potrivite pentru nou-născuții cu greutate normală (peste 3 kg) și se dă fundulețul cu cremă Bepanthen, procurată de la farmacie sau cu o cremă cu gălbenele.

Îl îmbrăcăm și…gata prima noastră băiță colorata!

Peria din păr natural și pieptenele din setul de îngrijire Chicco, de culoare bleu, sau din setul de îngrijire Canpol babies, de culoare alb, îi vor oferi micuțului sau micuței noastre, o stare de bine prin masarea ușoară a scalpului.

O dată pe săptămâna sau ori de câte ori este nevoie, îi vom tăia unghiuțele micii noastre minuni. Forfecelul cu vârfuri rotunjite, din setul de îngrijire de la Reer, de culoare albă, se completează cu unghiera din acelaşi set.

Copyright © 2019-2020 Ursuletul Teddy. Toate drepturile rezervate. Un proiect WebSolution.ro.      Plăteşte în siguranţă cu card de credit/debit